Великолепно бижу за най-стилните и изискани дами

Класификация на колиета и бижутата в зависимост от дължина им

Матине.

Бижутата като matine (или matine, както предпочитате, защото това е безплатен превод от френски „сутрин“) са създадени основно за ежедневни лъкове. Колиета с тази дължина (50-60 см) са рядкост – те са предимно дизайнерски бижута, създадени по поръчка. Но колиета и мъниста с тази дължина се правят много често.

В зависимост от сезона, матине може да се носи върху горнище или обикновена тениска (с клубно яке тази украса действа като пикантна нотка на релаксация), с блуза или риза, суичър или водолазка.

Една наистина универсална декорация, бижу, подходяща както на официален прием, така и с приятели, докато се разхождате из града! Значението на думата „матине“ обхваща не само бижута от съответния тип. Преди това се наричаха както пеньоарите, които сутрин се хвърляха от благородни дами, така и приемите, които се провеждаха сутрин.

В нашия магазин за колиета и бижута Rosset ще откриете разнообразни модели бужута. Адресът ни в София, бул. Арсеналски 2, ет.1. Обадете се на: +359 (0) 899 100 669.

Опера

Колието „Опера“ е великолепно бижу за най-стилните и изискани дами. Дължината му обикновено е 65-75 см, което позволява да се носи изключително върху дрехи: долната линия на декорацията е под гърдите. Opera изглежда най-изгодно със своите скромни полукръгли и квадратни вратове, но можете да го комбинирате и с V-образно деколте. За да създадете изображение в стил бохо, можете да добавите и подходящ чокър – и изображението ще придобие доста спокойна провокация.

Но това не означава, че Opera не може да се комбинира с вечерна рокля. Напротив: тази дължина първоначално е била предназначена за него. Идеален за посещение на театър, посещение на ресторант със звезда Мишлен, посещение на официален прием!

Sautoir или Rope

Пред нас е още едно украшение за дами с особено деликатен вкус. Sautoir или въже (първата дума е френска, втората е с английски произход) – това обикновено са мъниста на нишка с дължина 80-120, а понякога дори повече от сантиметри.