Видове устройства на водомери за дистанционно отчитане

Ако знаете приблизителното потребление на вода на месец, тогава можете да настроите редовно плащане на определена сума. Цялата информация може да се показва на екрана на смартфон или компютър, както и да контролира работата на контролера с помощта на водомери за дистанционно отчитане.

Контролерът е в състояние да контролира работата както на един водомер и вентил, така и на два за студена и топла вода.

Електроклапан

Това е устройство за автоматично управление на подаването на вода към водопроводната система. Управлява се от контролер. В случай на теч в системата, контролерът може да бъде конфигуриран да затваря клапана, ако например се наблюдава стабилен, равномерен поток в продължение на един час. Също така, когато свържете сензора за наводнение към контролера, той ще изключи водата, когато апартаментът е наводнен. За да предотвратите подкисляване, можете да настроите клапана да се отваря и затваря няколко пъти месечно.

Работата на електромагнитния клапан може да се следи на екрана на смартфона. При отваряне или затваряне контролерът ще подаде подходящ сигнал и ще посочи причината – наводнение или изтичане.

Сензор за наводнения. Това устройство може да се достави в комплект с интелигентни измервателни уреди или просто да се свърже с контролера, ако вече е наличен. В случай на наводнение, сензорът изпраща сигнал към контролера, който затваря клапана.

Дистанционен дисплей

За да отчитате показанията от разстояние, а не от самия водомер, можете да закупите дистанционен дисплей. Това е много удобно, тъй като не можете да слезете в кладенеца или да отворите шкафа с водомери, а цялата информация може да се види на екрана на отдалечения дисплей.

При изграждането на нови къщи разработчиците първоначално инсталират интелигентни водомери за дистанционно отчитане в апартаменти. А във вече построени къщи те ще трябва да бъдат инсталирани независимо за сметка на потребителите. В този случай трябва да вземете предвид някои от трудностите, които могат да възникнат при усвояването на тази програма.