Епилация с лазер – въпроси, които не смеем да зададем

Епилация с лазер – всичко, което искате да знаете, за да се отървете от косата, но се страхувахте да попитате.

Епилация с лазер е да се отървете от космите, които не желаете за дълго време е примамлива перспектива. Не е необходимо да дразните кожата си всеки ден с бръснене или да чакате, докато космите пораснат достатъчно, за планирано премахване на космите. Съществува обаче мнение, че елиминирането на космите завинаги, е болезнено, скъпо, а понякога и опасно за здравето. Така ли е, в действителност, хайде да чуем мнението на професионалисти.

Като за начало, нека разберем какво представлява лазерно премахване на космите и какви са му раликите с фотоепилацията.

Лазерната епилация е модерна технология за унищожаване на космените фоликули с помощта на лазерното лъчение. Лазерът е по-мощна техника и следователно броят на сесиите за епилация ще бъде по-малък от тези на фотоепилацията. Едно от най-важните предимства на лазерната технология е, че тя може да се използва върху кожата от най-светлия до най-тъмния цвят и с всякакъв тип косми.

Как да се подготвим за процедурата?

Единствената забрана преди процедурата са слънчевите бани. Ще трябва да откажете да посетите солариума и да изчакате докато тенът е все още свеж, например, наскоро сте се завърнали от почивка. Ще трябва да се изчакат не по-малко от 3 седмици.

Днес има много устройства за лазерно обезкосмяване: приборите са оборудвани с рубинови, александритови, неодимови, диодни матрици. Всеки лазер има свои особености: рубинен лазер не може да премахва светли или червени косми, докато александритът не премахва космите по тъмната кожа. Диодният лазер е много мощен и работи с всякакъв тип кожа и коса. Има и неодимов лазер, който също премахва космите от всякакъв цвят от всеки фототип на кожата, а също така коагулира съдовете, които захранват фоликула. Но при това мощността му не е толкова висока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *