Как да изберем килим

Как да изберем килим? Обърнете внимание на материала на производство. Килимът е най-старото покритие, използвано за изолация и декоративна декорация на подове и стени в жилищни помещения. Той е бил популярен преди много векове и не е забравен и до днес. Единственото е, че в древни времена само благородни богаташи можеха да си позволят луксозни ръчно изработени килими. В съвременния свят ръчното плетене на килими е заменено с машинно плетене, а разпространението на изкуствени материали доведе до намаляване на разходите за производство на килими. Следователно днес всеки човек може да закупи килим, независимо от финансовото си състояние.

Тонитекс ООД, адрес: София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон: 0888249719.

Как да изберем килим?

Ако решите, че килима е това, което Ви липсва в интериора, ще трябва да решите от какъв материал ще бъде направена бъдещата ви подова настилка. Качеството на продукта, неговите характеристики, дълготрайност и, разбира се, цена ще зависи от това. Вълнен килим – висококачествен естествен материал Вълнените килими са класика и обикновено са скъпи. Традиционно вълнените килими се правят от мека, топла и трайна овча вълна. Еластичната купчина на такива килими има противопожарни свойства, следователно при изгаряне не допринася за разпространението на огъня. Вълнен килим винаги изглежда благороден и скъп, а активният му живот наближава 40-50 години.

Недостатъците на вълнените килими включват бързото им замърсяване, което изисква често почистване, податливост на влиянието на молци и мухъл. Въпреки това, съвременните производители отдавна са се научили да компенсират тези естествени недостатъци на вълната, като импрегнират влакната със специални вещества, отблъскващи мръсотията, противогъбични и антимоларни вещества. Вълнените влакна абсорбират багрилата по-лошо от синтетичните си колеги, така че цветът им е по-спокоен. Въпреки това, той практически не избледнява, следователно след 10 години цветовете на вълнения килим ще останат ярки, а на синтетичния – ще избледнеят след няколко години. Вълнени килими са чудесен избор за всяка стая на стаята, от хола до детската стая или спалнята. Копринен килим – блясък и лукс в една бутилка Друг естествен материал, от който може да се направи килим, е коприната. Копринените килими са дори по-скъпи от вълнените килими, но свойствата им повече от компенсират изразходваните за тях пари. Първо, тези покрития са невероятно издръжливи, и второ, те са много красиви поради уникалния блясък на купчината. Гъвкавата и устойчива копринена нишка, поради своята тънкост, ви позволява да получите подробно изработване на модела на килима. Затова по своята красота копринените килими могат да се съревновават с картините на велики майстори – те са истински произведения на изкуството.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *