От кого може да се приема Редуктил и и какво е действието му

Може да се приема Редуктил от пациенти със затлъстяване с индекс на телесна маса (ИТМ) по-голям от 30 кг / м 2. Или за пациенти с наднормено тегло с индекс на телесна маса (ИТМ) по-голям от 27 кг / м 2. Които имат и други рискови фактори като диабет тип 2 или дислипидемия (нарушение в нивата на мазнини (липиди) в кръвта).

Редуктил се предписва само на пациенти, които са се опитвали да отслабнат с диета и физически упражнения в продължение на 3 месеца или повече и не са успели да загубят поне 5% от телесното си тегло.

Действие на Редуктил

Засилва „ситостта“ или усещането за пълнота и това намалява приема на храна. Освен това Редуктил има и „термогенен“ ефект, чрез който повишава нивото на изгорените калории, докато сте в покой, по време на програма за отслабване.

Редуктил се предлага като твърди капсули, които се поглъщат.

Странични ефекти от Редуктил (Sibutramine)

Както всички лекарства Реуктил (сибутрамин) може да причини нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава

Честите нежелани реакции, които засягат повече от 10% от пациентите, включват загуба на апетит, запек, сухота в устата и проблеми със съня. Други по-рядко срещани нежелани реакции включват ускорено сърцебиене, сърцебиене, ненормален сърдечен ритъм, високо кръвно налягане, горещи вълни, изпотяване, странно усещане за вкус, леко главоболие, щифтове и игли, главоболие и усещане за безпокойство. Рядко може да причини проблеми с бъбреците и черния дроб, лилав обрив по краката и синини, гърчове, замъглено зрение, депресия, мисли за самоубийство, неспокойствие, косопад, загуба на краткосрочна памет, импотентност.

От кого може да се приема Редуктил:

  • Reductil (Sibutramine) трябва да се приема само ако Вашият лекар Ви го е предписал.
  • Reductil (Сибутрамин) не се използва при деца под 18-годишна възраст поради липсата на данни в тази възрастова група.
  • Reductil (Сибутрамин) не се използва при хора на възраст над 65 години.
  • Reductil не трябва да се приема от жени, които са бременни или кърмят бебето си.
  • Reductil не трябва да се приема от хора с анамнеза за често срещани проблеми. Включително сърдечно заболяване или неконтролирано високо кръвно налягане, хипертиреоидизъм, тежки проблеми с черния дроб или бъбреците, доброкачествена простатна хиперплазия и някои видове глаукома.
  • Редуктил трябва да се използва с повишено внимание с някои други лекарства! (инхибитори на моноаминооксидазата или други антидепресанти или антипсихотици, други лекарства за намаляване на теглото или триптофан при нарушения на съня).
  • Трябва да информирате лекаря си за всички други лекарства, които приемате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *