Появата на ЕД

Еректилната дисфункция (ЕД) е силно разпространено заболяване, свързано със стареенето, както и с няколко рискови фактора, включително хипертония, сърдечни заболявания, затлъстяване, дислипидемия, диабет, хипогонадизъм, свързани с лекарства и тазова хирургия. Много от тези фактори са компоненти на метаболитния синдром, рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания (ССЗ). EД e често свързана с рискови фактори със ССЗ. Ендотелната дисфункция изглежда е ранната основна патофизиология при двете състояния. Ефикасността, поносимостта и сърдечно-съдовата безопасност на силденафил са оценени в многобройни плацебо-контролирани клинични проучвания при широка популация от мъже с ЕД, включително мъже с няколко съпътстващи заболявания.

Вигор 300

Вигор 300 е ефективен при няколко специфични популации пациенти, включително трудни за лечение субпопулации като захарен диабет и след радикална простатектомия. Свързва се с бързото начало на действие – в рамките на 14 минути за някои мъже – и удължена продължителност на действието до 12 часа. Силденафил/Вигор/ подобрява качеството на живот и удовлетворението на лекуваните мъже и се понася добре с благоприятен профил на безопасност. Новите данни показват, че силденафил има благоприятни ефекти при няколко хронични състояния. Той е одобрен за лечение на идиопатична белодробна хипертония. Многобройни статии предполагат, че подобрява ендотелната функция и се предлага възможна роля за преждевременна еякулация или лечение на симптоми на долните пикочни пътища.

Ето и няколко съвета как можете сами да си помогнете при появата на ЕД

Упражнения при появата на ЕД

Последните проучвания са установили, че упражненията, особено умерената до енергичната аеробна активност, могат да подобрят еректилната дисфункция.

Дори по-малко натоварващо, редовно упражнение може да намали риска от еректилна дисфункция. Повишаването на нивото на активност може също така допълнително да намали риска.

Обсъдете плана за упражнения с Вашия лекар.

 

Психологическо консултиране

Ако вашата еректилна дисфункция е причинена от стрес, тревожност или депресия – или състоянието създава стрес и напрежение в отношенията – Вашият лекар може да предложи на вас или на вас и на партньора ви да посетите психолог или съветник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *