Предимствата на преливните септични ями

Преливните септични ями, в повечето случаи са двукамерни. Първият е канализация от къщата. Тази камера действа като утаител. След разделяне на фракции, течност с ниско съдържание на твърди частици влиза във втората камера, която изпълнява функцията на почистване. Тук аероби, които разлагат органични материали, се използват за обработка на отпадъци.

Нивото на пречистване на водата в крайна сметка е приблизително 65%. Такава пречистена вода може да се използва за напояване на обекта или може да бъде изхвърлена в естествени водни тела, преминавайки последваща обработка в оборудваните почвени филтрационни полета. Това е комплекс от скални слоеве, които имат повишена пропускливост и премахват замърсяването като козината. филтри.

Предимствата на преливните септични ями са:

Лекота на поддръжка; Значителна празнина между почистванията поради намалено натрупване на остатъци; Рециклиране на повечето отпадъци, съдържащи се в отпадъчните води. Проблемът на септична яма с допълнително почистване в почвата е невъзможността да се работи в райони с глинести почви с ниска пропускливост. Друга пречка е повишеното ниво на подземните води.

Дълбоко биологично пречистване на отпадни води Това са цялостни станции, предназначени за цялостно пречистване на отпадъчните води. Те обработват големи обеми и могат да бъдат инсталирани в големи къщи, където постоянно живеят семейства от 3-4 души. Биохимичните септични ями извършват пречистване на водата с почти 100%. Проектирането на тези пречиствателни съоръжения включва използването на три камери за: отделяне чрез фракции на вещества, съдържащи се в отпадъчните води; биологично третиране с помощта на аеробни или анаеробни бактерии; дезинфекция на химията.

Преливните септични ями

Предимствата на такива септични ями са: цялостно пречистване на отпадните води, достигащи 99-100%; няма неприятни миризми по време на работа; няма ограничения за монтаж по вид на почвата, както и подземни води; минимални разходи за монтаж и висока скорост на въвеждане в експлоатация, тъй като станциите се продават вече завършени; системата не изисква постоянна поддръжка от човек; подмяната на камерите или подбора на твърди частици трябва да се извършва на всеки пет години поради незначителното й натрупване. Основният недостатък е високата цена. Моля, обърнете внимание, че ако режимът на пребиваване предвижда продължително отсъствие в къщата (например през зимния период), тогава не се използват пречиствателни станции с биофилтри, тъй като бактериите, които ги обработват, ще умрат без постоянно снабдяване с хранителна среда под формата на отпадъци.

Ние сме  Vodonoska.com, За контакт с нас: София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *